Specialist in akoestische materialen

  Snelle levering uit voorraad

  Uitgebreid assortiment, maatwerk mogelijk

  Thuiswinkel Waarborg
  Fibers & Foams
  Burengeluid

  Burengeluid en geluidsoverlast

  Ervaart u geluidsoverlast van uw buren of hebben zij last van geluidsoverlast van u? Dit veelvoorkomende probleem kan leiden tot onaangename conflicten, vaak veroorzaakt door gebrekkige geluidsisolatie in woningen. Gelukkig biedt Fibers & Foams effectieve oplossingen om zowel luchtgeluid als contactgeluid te isoleren, waardoor het probleem aanzienlijk kan worden verminderd en conflicten kunnen worden voorkomen.

  Onze geluidsisolerende producten, zoals de akoestische voorzetwand, verminderen geluidsoverdracht naar aangrenzende ruimtes. Voor wie de vloer wil isoleren tegen contact- en luchtgeluid, biedt de zwevende dekvloer een passende oplossing.

  Geluidsoverlast van buren verminderen

  Luchtgeluid en contactgeluid

  Bij burengeluid onderscheiden we twee soorten geluid: luchtgeluid en contactgeluid. Luchtgeluid is het geluid dat zich via de lucht voortplant, zoals stemgeluid, muziek of televisiegeluid. Het komt vanuit de ruimte van de buren en verspreidt zich door de lucht naar uw woning. Contactgeluid ontstaat wanneer geluidstrillingen zich via een materiaal, zoals vloeren of muren, verplaatsen naar aangrenzende ruimtes. Het kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer de buren op de vloer lopen, meubels verplaatsen of apparaten gebruiken.

  Naaste buren

  De scheidingswand tussen woningen kan geluidsoverlast van naaste buren doorlaten, zowel via luchtgeluid als contactgeluid. Een effectieve oplossing is het installeren van een voorzetwand die geen direct contact maakt met de vloer.

  Bovenburen / Onderburen

  Het plafond staat in verbinding met de vloer van de bovenburen, waardoor zowel contactgeluid als luchtgeluid hinder kan veroorzaken. Een voorzetplafond of een zwevende vloer verbetert de geluidsisolatie aanzienlijk.

  Flankerend geluid

  Flankerend geluid reist niet direct door muren, vloeren of plafonds, maar via gemeenschappelijke bouwelementen naar aangrenzende ruimtes. Het verminderen ervan vergt isolatiemaatregelen die deze indirecte overdracht beperken.

  Geluidslekken

  Voor een effectieve geluidsisolatie moeten zwakke punten in constructiedelen, zoals kieren, gaten, slecht sluitende kozijnen en deuren, als eerste aangepakt worden. Dit is belangrijk om geluidslekken te voorkomen.

  De meest gekozen oplossingen

  Voor het tegengaan van burengeluid

  Om geluidsoverlast van uw buren te verminderen kunt u uw muur isoleren met een voorzetwand. Met het Cyclin isolatiesysteem maakt u eenvoudig een voorzetsysteem om buiten- en burengeluid te dempen. Een ander veel toegepast product bij burengeluid is de zwevende dekvloer. Deze maakt gebruik van het massa-veer principe, waarbij de vloer contactvrij op de bestaande vloer wordt gelegd. Hierdoor wordt zowel contactgeluid als luchtgeluid verminderd.