Specialist in akoestische materialen

  Snelle levering uit voorraad

  Uitgebreid assortiment, maatwerk mogelijk

  Thuiswinkel Waarborg
  Fibers & Foams
  Geluidsisolatie camper

  Geluidsisolatie camper

  Geluidsisolatie in een camper maakt het reizen fijner en rustiger. Het helpt tegen lawaai van de motor, het geluid van de weg, en trillingen. Zo kunt u beter slapen en meer genieten van de reis. Het maakt ook het rijden veiliger omdat u zich beter kunt concentreren. Goede isolatie zorgt er ook voor dat uw camper minder snel koud of warm wordt. Dit bespaart energie en maakt uw camper prettiger.

  Onze experts helpen u graag om het geluid in uw camper beter te isoleren en het beste materiaal uit te kiezen.

  Geluidsisolatie camper verbeteren

  4 oplossingen

  Lawaai in uw camper kan het plezier van het rijden minder maken. Er zijn verschillende soorten geluid die voor problemen zorgen. Maar, er bestaan oplossingen die geluid tegenhouden, speciaal gemaakt voor deze problemen.

  Deuren ontdreunen

  Het ontdreunen van autodeuren is cruciaal voor het verminderen van trillingen en geluidsoverlast in het interieur. Deze behandeling helpt ook om de geluidskwaliteit van het audiosysteem in de auto te verbeteren door een stabielere en geluidsisolerende omgeving te creëren.

  Trillingen tegengaan

  Door dempend materiaal zoals akoestisch schuim te gebruiken op plekken zoals de vloer en deuren, kunnen trillingen en geluid in de cabine verminderd worden. Dit maakt het interieur rustiger en comfortabeler, wat het rijplezier en de veiligheid tijdens lange ritten verhoogt.

  Motorkap isolatie

  Motorkap isolatie helpt om het motorgeluid aanzienlijk te verminderen, waardoor de rijervaring stiller wordt. Het verbetert ook de efficiëntie van de auto door de warmteverdeling onder de motorkap te optimaliseren, wat kan bijdragen aan een betere motorprestatie.

  Rijgeluid tegengaan

  Het tegengaan van rijgeluid vermindert storende geluiden van de weg en de omgeving, wat leidt tot een stillere cabine. Deze maatregel verbetert ook de concentratie en communicatie binnen het voertuig, wat bijdraagt aan het comfort en de veiligheid van de inzittenden.

  De meest gekozen oplossingen

  Voor de geluidsisolatie van een camper

  Veel camperbezitters kiezen voor caraudio ontdreuningsplaten om het geluid van de motor en de weg te verminderen. Deze platen helpen om de trillingen die geluid veroorzaken, te absorberen. Er zijn ook speciale platen die het klankkasteffect tegengaan, waardoor geluiden binnen de camper minder weerkaatsen. Geluidsabsorberend materiaal, zoals EASYfoam FireSeal, wordt vaak gebruikt op muren en plafonds om echo's te dempen. Samen zorgen deze oplossingen voor een stillere rit, waardoor reizen in de camper comfortabeler wordt.