Specialist in akoestische materialen

  Snelle levering uit voorraad

  Uitgebreid assortiment, maatwerk mogelijk

  Thuiswinkel Waarborg
  Fibers & Foams

  Motorkap isoleren

  In veel moderne auto's is er aandacht voor het isoleren van de motorkap en het verminderen van motorgeluid. Oudere voertuigen hebben dit vaak niet. Een ander probleem is dat isolatiemateriaal in auto's na verloop van tijd (ongeveer 5 à 6 jaar) veroudert. Dit gebeurt vooral bij hoge temperaturen, waardoor de effectiviteit afneemt. Het resultaat is geluidsoverlast, die met name in de cabine te horen is. Het geluid dringt via het schutbord door naar de binnenruimte. Lees hoe u stapsgewijs dit probleem kunt oplossen.

  Stap 1: Verwijder de oude motorkap isolatie

  In veel gevallen is het schutbord niet zwaar genoeg, of er zijn openingen ontstaan in de huidige isolatie. Het is daarom noodzakelijk om de bestaande isolatie volledig te vervangen. Begin met het verwijderen van de oude isolatie van het schutbord. Zorg ervoor dat het oppervlak grondig gereinigd en vetvrij is voordat u verdergaat met de volgende stap.

  Stap 2: Breng nieuwe isolatie aan op het schutbord

  Breng op het schone oppervlak EASYdemp aan. Deze bitumen ontdreuningsplaat is speciaal ontworpen voor auto's. In dit geval wordt deze niet gebruikt om trillingen te dempen, maar om geluidsisolatie te bieden. Om optimale geluidsisolatie te bereiken, kiest u voor EASYdemp Xtra, aangezien deze zwaardere variant een betere geluidsdemping biedt.

  Voor een effectieve isolatie onder de motorkap is het cruciaal om EASYdemp nauwkeurig en naadloos te plaatsen. Vermijd kieren, omdat deze als geluidslekken fungeren en de isolatie minder effectief maken.

  Stap 3: Voeg geluidsabsorptie toe

  Nu het schutbord is verzwaard, zijn de eerste effecten al merkbaar. In de volgende stap gaan we het geluidsniveau in de motorruimte verminderen. Hiervoor gebruikt u EASYfoam FireSeal HR, een brandveilig schuim met een hittewerende laag. Als alternatief kunt u, voor een kleiner budget, kiezen voor EASYfoam AC2 of EASYfoam PU. Deze materialen hebben goede geluidsabsorptie en een oliewerende toplaag, maar zijn minder brandveilig en niet hitte-reflecterend. Gebruik bij voorkeur 40 mm absorptiemateriaal.

  Breng het materiaal aan op de eerder aangebrachte geluidsisolatie op het schutbord, aan de kant van de motor. Hier is naadloze aansluiting niet nodig; het belangrijkste is om zoveel mogelijk absorptie toe te voegen. Indien mogelijk kunt u dit materiaal ook elders plaatsen, zoals onder de motorkap. Zorg echter voor voldoende ruimte voor ventilatie en temperatuurregulatie. Voor extra veiligheid adviseren we om het materiaal op verticale oppervlakken mechanisch vast te zetten, bijvoorbeeld door klemmen.

  Door deze extra materialen toe te voegen, vermindert de galm in de motorruimte. Dit zorgt ervoor dat uw voertuig stiller wordt.

  De meest gekozen producten

  Voor het isoleren van de motorkap

  Om het motorgeluid te verminderen en uw auto of camper stiller te maken, voert u bovenstaande stappen uit. De meest gekozen producten die hiervoor gebruikt worden zijn: