Specialist in akoestische materialen

  Snelle levering uit voorraad

  Uitgebreid assortiment, maatwerk mogelijk

  Thuiswinkel Waarborg
  Fibers & Foams

  Rijgeluid tegengaan

  Hoe u rijgeluid kunt verminderen, hangt af van de manier waarop dit geluid de cabine binnenkomt. De zwakste schakel is vaak de oorzaak van het probleem. Het is dus essentieel om deze zwakke plek te identificeren. Dit kan door goed te luisteren of door een dB-meter (of app) te gebruiken om het geluidsniveau op verschillende plekken te meten. Wij zetten drie veelvoorkomende problemen voor u op een rij.

  Kieren en openingen

  Kieren en openingen zijn problematisch, omdat ze geluid ongehinderd de cabine binnenlaten. Als u vanuit de cabine naar buiten kunt kijken zonder een raam te gebruiken, is dit vrijwel zeker een geluidslek. De enige oplossing voor zo'n kier of opening is deze goed af te dichten.

  Bij oudere auto's kunnen versleten of uitgedroogde deurrubbers een bron zijn van binnendringend geluid. Het vervangen van deze rubbers kan dan de oplossing bieden. Uw autodealer kan u hierbij mogelijk helpen. Wij verkopen helaas geen deurrubbers.

  Wielkasten en bodemplaat

  Rijgeluid komt vooral van de banden en ontstaat door de wrijving tussen het rubber en het wegdek. Dit geluid is het meest merkbaar in de wielkasten en dringt via deze en de bodemplaat de cabine binnen. In de wielkasten kunnen ook hinderlijke trillingen ontstaan door luchtwervelingen en opspattend vuil en water, wat vervolgens in de cabine te horen is als rijgeluid.

  Door EASYdemp Xtra aan te brengen op de wielkasten, worden deze trillingen geïsoleerd en verminderd, waardoor het geluid aanzienlijk wordt teruggedrongen.

  Om het rijgeluid nog verder te reduceren, kan het dempen van de wielkasten worden gecombineerd met het gebruik van EASYdemp Xtra op de bodemplaat. Dit is vooral effectief rond de voorstoelen, waar vaak meer luchtwervelingen ontstaan en bovendien veel gebruik van wordt gemaakt. Als u op zoek bent naar een product met een fraaie afwerking, is de EASYmass Geluidsisolerende Vloermat een uitstekende keuze.

  Schutbord

  Als er geen kieren zijn, is het schutbord vaak de oorzaak van het probleem. Vooral als de oude geluidsisolatie op het schutbord is versleten, kan rijgeluid via de motorruimte en het schutbord de cabine binnendringen.

  Het beste kunt u het schutbord bekleden met EASYdemp Xtra ontdreuningsplaat. Dit materiaal heeft niet alleen uitstekende trillingsdempende eigenschappen, maar ook een goede geluidsisolatie en is eenvoudig aan te brengen. U kunt EASYdemp aan beide zijden van het schutbord bevestigen, maar het mooiste resultaat krijgt u door dit aan de motorzijde te doen.

  Voor effectieve geluidsisolatie is het belangrijk dat de EASYdemp-platen naadloos op elkaar aansluiten en dat het hele schutbord volledig wordt bedekt, aangezien elke kier een geluidslek kan vormen.

  Hoe zwaarder de isolatie, hoe beter deze geluid tegenhoudt. Daarom raden wij aan om een plaat van 8 kg/m² te gebruiken. Indien gewenst kunt u dit zelfs in twee lagen aanbrengen, hoewel extra lagen verder weinig effect hebben.

  Als er voldoende ruimte is, kunt u over de EASYdemp aan de motorzijde nog een plaat EASYfoam FireSeal of EASYfoam FireSeal HR aanbrengen. Hiermee beperkt u ook het motorgeluid. Meer informatie vindt u in onze blog over motorgeluid.

  De meest gekozen producten

  Voor het tegengaan van rijgeluid

  Hoe u rijgeluid kunt verminderen, hangt dus af van de manier waarop dit geluid de cabine binnenkomt. Onze specialisten helpen u helpen u graag bij de keuze voor het juiste product. De meest gekozen producten voor het tegengaan van rijgeluid zijn: