Specialist in akoestische materialen

  Snelle levering uit voorraad

  Uitgebreid assortiment, maatwerk mogelijk

  Thuiswinkel Waarborg
  Fibers & Foams

  Trillingen in de cabine

  In voertuigen met ruime cabines, zoals campers, bestelwagens en jeeps, kunnen vervelende geluidsproblemen zich voordoen. Er kan een onderscheid worden gemaakt tussen het gevoel in een klankkast te zitten en geluidsoverlast door trillingen. Aangezien sommige mensen in hun voertuig overnachten, besteden we ook aandacht aan het verminderen van buitengeluid.

  Hinderlijke trillingen

  Luchtverplaatsing buiten het voertuig kan trillingen in de staalplaat veroorzaken. Dit is vooral hinderlijk als de bekleding niet is ontdreund en het effect wordt versterkt door een holle ruimte tussen de binnen- en buitenbekleding.

  Controleer of uw voertuig is ontdreund door op het stalen oppervlak te kloppen. Een blikkerig geluid betekent dat het niet ontdreund is, terwijl een geluid dat lijkt op hout erop wijst dat de staalplaat wel is ontdreund.

  Als de staalplaat niet ontdreund is, kunt u aan de binnenkant EASYdemp Normal aanbrengen. Het is voldoende om ongeveer 60% van het oppervlak met EASYdemp te bedekken voor een goede trillingsdemping.

  De ruimte tussen de binnen- en buitenbekleding werkt als een klankkast, wat bij bepaalde frequenties tot storend geluid kan leiden. Vul deze ruimte idealiter met akoestisch materiaal. EASYpol is een uitstekende keuze; het is gemaakt van PET-flessen, gaat lang mee, is bestand tegen vocht en ongevoelig voor schimmelvorming.

  De cabine is een klankkast

  Hoe groter de cabine en hoe harder de afwerkingsmaterialen, hoe meer de ruimte als een klankkast fungeert. Dit leidt tot een "hol" geluid en "suizend" geluid veroorzaakt door luchtwervelingen en reflecties in de cabine.

  De enige oplossing is absorptiemateriaal toevoegen. Hierdoor wordt geluid geabsorbeerd en verminderd, zodat het niet weerkaatst en overlast veroorzaakt.

  Absorptiemateriaal kan zowel op het plafond als op de wanden worden aangebracht. Waar en welk type materiaal het beste werkt, hangt af van zowel akoestische als esthetische overwegingen. Veel klanten kiezen voor EASYfoam AC2, wat bijvoorbeeld is gebruikt in de daken van oude Land Rovers en om afgewerkte achterramen van campers op te vullen. Ook andere oplossingen voor ruimtelijke akoestiek kunnen echter effectief zijn.

  Beperken van buitengeluid

  Als u uw voertuig gebruikt om in te overnachten, wilt u buitengeluid zoveel mogelijk beperken. De genoemde verbeteringen helpen ook bij het verminderen van geluid van buiten, mits de EASYdemp naadloos is aangebracht. Dit zorgt ervoor dat het materiaal naast trillingsdemping ook geluidsisolatie biedt.

  Meest gekozen producten

  Voor het tegengaan van trillingen in de cabine

  Fibers & Foams biedt verschillende materialen die de geluiden en de trillingen in de cabine van uw voertuig tegengaan. Onze specialisten helpen u graag bij de keuze voor het juiste product. De meest gekozen producten voor het tegengaan trillingen en geluiden in de cabine zijn:

  Een extra voordeel van het opvullen van de holle ruimte met EASYpol is dat het niet alleen voor akoestische isolatie zorgt, maar ook voor thermische isolatie.